Vastuullinen pelaaminen

Gigapotti uskoo pelialalla vallitsevan vastuuntunnon olevan olennainen osa laadukasta asiakaspalvelua ja yleistä hyvinvointia. Mielestämme velvollisuutenamme asiakkaitamme kohtaan on sekä tarjota heille nautinnollinen pelikokemus että pitää mielessä ongelmapelaamisen aiheuttamat sosiaaliset ja taloudelliset haitat.


Kontrollin ylläpito

Pelaamisen kuuluu olla hauskaa ajanvietettä tulonlähteen sijaan. Useimmat ihmiset osaavat suhtautua pelaamiseen hupina, käyttäen siihen vain sen verran rahaa kuin heillä on varaa, mutta kaikilta se ei onnistu. Pyydämme sinua aina muistamaan seuraavat ohjenuorat, jotta pystyisit tarkastelemaan peliharrastustasi kriittisesti ja ylläpitämään kontrollin:

* Pelaamista tulee harjoittaa maltillisesti, ja sen täytyy aina olla hupia rahanansaitsemiskeinon sijaan
* Vältä jatkuvaa yritystä tappioiden muuttamiseksi voitoksi - onnekkaampia päiviä tulee kyllä.
* Pelaa vain silloin kun sinulla on varaa siihen
* Seuraa tarkasti ajan ja rahan kulumista
* Tarvitessasi taukoa pelaamisesta voit rajata yhden tai useamman pelimme pois käytöstä Käyttäjätuen kautta.

Jos sinulla on tarve puhua pelaamisestasi jollekulle, voit ottaa yhteyttä johonkin organisaatioista mitkä olemme listanneet myöhemmin.


Onko sinulla ongelma?

Jos sinulla on tunne, että pelaamisellasi on haitallinen vaikutus elämääsi tai jonkun muun elämään, seuraavat kysymykset voivat auttaa sinua määrittelemään kärsitkö peliriippuvaisuudesta.

1. Estääkö pelaaminen sinua menemästä töihin tai kouluun?
2.Pelaatko kuluttaaksesi aikaa tai kun ei ole muuta tekemistä?
3. Pelaatko yksin pitkiä ajanjaksoja?
4. Onko muut kritisoineet pelaamistasi?
5. Oletko menettänyt mielenkiintosi perhettäsi, ystäviäsi tai harrastuksia kohtaan pelaamisen vuoksi?
6.Oletko koskaan valehdellut kuinka paljon olet käyttänyt rahaa tai aikaa pelaamiseen?
7. Oletko valehdellut, varastanut tai lainannut rahaa ylläpitääksesi pelaamistasi?
8. Oletko vastahakoinen käyttämään "pelikassasi" varoja muihin hankintoihin?
9. Pelaatko kunnes olet hävinnyt kaikki rahasi?
10. Kun häviät, koetko tarvetta yrittää voittaa hävitty raha takaisin niin pian kuin mahdollista?
11. Tunnetko itsesi pelirahojen loputtua eksyneeksi ja epätoivoiseksi, ja haluatko pelata uudestaan niin pian kuin mahdollista?
12. Saavatko erimielisyydet, riitely, pettyminen tai turhautuminen sinut pelaamaan?
13. Saako pelaaminen tuntemaan itsesi masentuneeksi, jopa itsemurhan haluiseksi?

Mitä useammin vastasit "kyllä", sitä todennäköisemmin sinulla on uhkapeliongelma. Jos haluaisit puhua henkilölle, joka voi tarjota apua ja neuvoja, niin ota yhteyttä johonkin myöhemmin luetelluista uhkapeliongelmaisten tukiryhmistä.


Talletusrajat

Jotta voimme auttaa pelaajiamme pelaamaan vastuullisesti, Gigapotti on asettanut talletusrajat kaikkiin tileihin. Tähän tietoon pääset "rajoituksesi" kohdassa. Rajoituksia voit halutessasi muuttaa milloin vain. Talletusrajan pienentäminen astuu voimaan välittömästi, kun taas sen kasvattaminen onnistuu vasta "rauhoittumisajan" jälkeen, äkkinäisten päätösten välttämiseksi.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteys asiakaspalveluun.


Omaehtoinen pelikielto

Jos tarvitset taukoa pelaamisesta, niin sitä varten on omaehtoinen pelikielto, jonka jokainen asiakas voi laittaa päälle joko "Oma tili"-osiosta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Omaehtoinen pelikielto sulkee käyttäjätilisi vähintään 7 päiväksi, eikä sitä saa millään keinolla avattua kyseisen ajanjakson aikana. Tämä on omaehtoisen pelikiellon suurin ero tavalliseen peli tauon pitämiseen verrattuna. Vaadimme kirjallisen pyynnön (joka toteutetaan vasta määrittelemäsi ajanjakson kuluttua), jotta käyttäjätilisi avaaminen uudelleen otetaan harkintaan.

Jos harkitset sulkevasi tilisi, muista ottaa yhteys kaikkiin pelipaikkoihin missä sinulla on tili ja sukea tilisi heilläkin. Me myös suosittelemme, että asennat koneellesi ohjelman, mikä estää pääsyn online pelisivustoille. Suodatin vaihtoehtoja näet tämän sivun lopussa.

Uhkapeliongelmaisten tukiryhmät

* Gamcare on Ison-Britannian johtava uhkapeliongelmiin erikoistunut neuvonta- ja avustusjärjestö. Sen verkkosivut löytyvät osoitteesta: www.gamcare.org.uk. Sen luottamuksellisen auttavan puhelimen numero on: 0845 6000 133. Ison-Britannian ulkopuolella asuvat voivat ottaa järjestöön yhteyttä saadakseen tietoja kansainvälisistä tukijärjestöistä.
* Anonyymit uhkapelaajat (Gamblers Anonymous) on ryhmä miehiä ja naisia, jotka yrittävät yhdessä sekä hoitaa omaa peliriippuvuuttaan että auttaa toisia samasta ongelmasta kärsiviä. Heidän alueellisia ryhmiään löytyy ympäri maailman. Anonyymien uhkapelaajien palvelusivusto löytyy osoitteesta: www.gamblersanonymous.org.uk.
* Gambling Therapy tarjoaa tukea ja apua jokaiselle, joka kamppailee peliriippuvuuden kanssa. Sen jäsenet toimivat sekä Isossa-Britanniassa että sen ulkopuolella. Järjestön sivut ovat osoitteessa: www.gamblingtherapy.orgAlaikäiset pelaajat

Alle 18-vuotiaiden on kiellettyä avata käyttäjätili tai pelata sivustolla Gigapotti . Gigapotti ottaa vastuunsa vakavasti. Tarkastamme kaikkien niiden käyttäjien iän, jotka käyttävät alle 18-vuotiaiden saatavilla olevia maksupalveluita. Lisäksi teemme myös satunnaisia ikätarkastuksia muita maksutapoja käyttävien asiakkaidemme keskuudessa.

Ota huomioon, että kaikki alle 18 vuotiaiden voitot tullaan poistamaan ja heidät tullaan raportoimaan poliisille.


Suodatin vaihtoehdot

Suodatinvaihtoehtojen avulla vanhemmat voivat asettaa kriteerejä internetin sivustoille pääsyyn. Suodatinten avulla voidaan estää lasten pääsy mm. uhkapelisivustoille. Jos tietokonettasi käyttävät perheenjäsenet tai tuttavat ovat joko alaikäisiä tai ovat pyytäneet estämään pääsynsä uhkapelisivustoille, niin sinun kannattaa harkita jonkin seuraavan suodatinohjelman käyttämistä:


Net Nanny™ www.netnanny.com

CyberPatrol www.cyberpatrol.com